Jaarlijks gebeuren er tientallen ongelukken met senioren in en om de woning. Bij senioren gaat het meestal om uitglijden en vallen. Voorkom deze ongevallen met de zorg-producten. De zorg-producten verhogen de veiligheid in om de woning, verhogen de zelfredzaamheid en maken langer wonen mogelijk.

Kijk naar de mogelijkheden en klik hier voor meer informatie en om een afspraak te maken.  

Ik adviseer, lever en monteer o.a.

  • wandbeugels
  • hoekwandbeugels
  • drempelhulp
  • douchezitjes (vast of losstaand)
  • toiletverhoger
  • antislipmat
  • antisliptreden voor de trap

Wandbeugels

De diverse soorten wandbeugels voorkomen val-ongelukken. Ze zijn beter in alle opzichten: onafhankelijk getest en goedkgekeurd, ergonomisch door een plat ovale stang, hoogwaardig en duurzaam door een greep van geanodiseerd aluminium, die zowel binnen als buiten (voordeur) toegepast kan worden.

De wandbeugels voldoen aan alle wettelijke normeringen, hebben een kwaliteitsgarantie van 5 jaar en zijn onafhankelijk getest en goedgekeurd (door SKG) voor de volgende normeringen:

  • NEN-EN 12182
  • Richtlijn Medische hulpmiddelen 93/42/EEG
  • voldoen aan de CE richtlijn

Douchezitjes

Veiligheid en comfort gaan samen in een serie douchezitjes. De producten zijn vervaardigd van hoogwaardig kunststof en geanodiseerd aluminium. De douchezitjes zijn geschikt voor een vochtige omgeving en zijn eenvoudig te reinigen.  Basismodellen kunnen worden uitgebreid met comfort-verhogende accessoires zoals rugleuning en armleggers.

Toilet mogelijkheden 

 

Toilet-verhogers zorgen ervoor dat u comfortabel gebruik kunt maken van het toilet. De verhogers geven extra ondersteuning wanneer het lastig is om te gaan zitten of op te staan bij toiletgebruik. De verhoging zorgt er namelijk voor dat u minder door de knieën hoeft te gaan en fysiek minder belast wordt. De toiletverhogers kunnen op elk standaard toilet geplaatst worden en zijn makkelijk te bevestigen en te verwijderen.

De opklapbare toiletbeugel is gemaakt om extra steun te bieden. Hierdoor heeft u meer veiligheid, zekerheid en onafhankelijkheid in de badkamer en het toilet. De toiletbeugel maakt het gemakkelijk om te gaan zitten en op te staan. De beugel kan omhoog geklapt worden en blijft verticaal op zijn plaats. Daardoor zit deze niet in de weg wanneer de toiletbeugel niet nodig is. Het is mogelijk om in de wandbeugel een toiletrol te plaatsen, zodat dezegemakkelijk bereikbaar is op het toilet.

Drempelhulp

Als je goed ter been bent is het nemen van een drempel iets heel natuurlijks. Pas als je minder mobiel bent (bijvoorbeeld met een rollator, scootmobiel of rolstoel) is het nemen van een drempel ronduit gevaarlijk.

De drempelhulp is een gloednieuwe oplossing waaraan 1,5 jaar research is voorafgegaan. Het systeem is vervaardigd van duurzaam kunststof en is voor 95% recyclebaar. Het bestaat uit verschillende onderdelen die in elkaar gezet worden. Samen vormen ze een drempelhulp die in alle situaties past.

Het systeem is vederlicht, ijzersterk, kan eenvoudig gedemonteerd worden, heeft 5 jaar garantie, is onderhoudsvrij. Het systeem kan natuurlijk ook gebruikt worden om ander ‘rollend materieel’, zoals (motor-)fietsen, grasmaaiers, kruiwagens, zonder moeite over de drempel heen te rollen.