Type YORK (klik op de foto voor meer info)

Je moet er toch niet aan denken: inbrekers in jouw huis. Wildvreemden die een beetje lopen te rommelen tussen jouw persoonlijke eigendommen op zoek naar spullen van waarde. Brrr… Je gaat je dan al snel afvragen: wat had ik kunnen doen om dat te voorkomen? En om nou precies dát te voorkomen, geef ik je een aantal handige tips op het vlak van buitenverlichting. Want zet je inbrekers in de spotlight, dan is de kans erg klein dat je gemakkelijk ten prooi valt. Naast de juiste verlichting zijn de sloten ook heel belangrijk.

Neem je een buitenlamp met sensor, dan zijn er 2 smaakjes waar je uit kunt kiezen. Enerzijds zijn er lampen verkrijgbaar met een bewegingssensor en anderzijds kan een lamp voorzien zijn van een schemersensor. Beide opties hebben aanzienlijke voordelen bij het afschrikken van ongenodigde gasten en de verhoging van veiligheid rond je huis.

Type DUBLIN (klik op de foto voor meer info)

Bewegingssensor

Een bewegingssensor zorgt ervoor dat een buitenlamp wordt ingeschakeld zodra iemand binnen het bereik van de sensor komt. Geen probleem als dit de kat van de buren of de postbode betreft. Is het echter een inbreker die plots in het licht staat, dan is de kans groot dat deze rechtsomkeert maakt. Die staat natuurlijk liever niet in het volle zicht aan jouw achterdeur of keukenraam te rommelen. Een buitenlamp met bewegingssensor heeft dus vooral een afschrikkend effect op zij die een afschrikkend effect nodig hebben.

Type BALI (klik op de foto voor meer info)

Schemersensor 

Hebben we het over buitenverlichting met sensor, dan behoort ook een schemersensor tot de opties. Deze dragen bij aan de veiligheid rond het huis dankzij een sensor die ervoor zorgt dat de lamp aanspringt zodra het buiten te donker wordt. Of eigenlijk zodra het zo donker wordt als jij hem verteld hebt. De gevoeligheid is bij deze lampen namelijk in te stellen. Wil je het jezelf nou echt helemaal makkelijk maken – en de potentiële inbrekers echt helemaal moeilijk. Ga dan voor een buitenlamp met bewegingssensor én een schemersensor. Dan is er zeker niemand meer die in het donker ongezien bij jouw woning komt.

De losse schemerschakelaar zorgt ’s nachts voor de automatische verlichting. De schemerschakelaar registreert de omgevingslichtsterkte en schakelt de aangesloten lampen bij het bereiken van het inschakelniveau automatisch aan en in het ochtendgloren weer uit. Het inschakelniveau van de schemerschakelaar kan eenvoudig worden ingesteld. Deze is mooi te gebruiken met o.a. (LED) inbouwspots.

Ventilatie

Ventilatie met mechanische luchtafvoer zorgt voor gezonde schone lucht in huis. Voorkomt vocht en schimmels. Mechanische luchtafvoer zorgt ervoor dat de lucht in huis voortdurend ververst wordt, doordat het ventilatiesysteem voortdurend lucht uit de woning wegzuigt. Schone lucht komt dan vanzelf binnen via open ventilatieroosters en eventuele open (klep)ramen.

Elk jaar worden er duizenden nieuwe ventilatie-unit CVE van ITHO vervangen. Deze heeft een zuinige gelijkstroommotor en verdient daardoor zijn aanschafprijs binnen 4 jaar terug. Doordat de Ecodesign richtlijnen per 1 januari 2018 zijn veranderd heeft Itho Daalderop dit moment aangegrepen om zijn CVE-units te verbeteren. De CVE-S ECO woonhuisventilatoren zijn in een nieuw jasje gestoken en er zit standaard een vochtsensor in de unit geïntegreerd. De nieuwe ventilator bevat alles om jouw huidige ventilatiesysteem 1 op 1 te updaten naar een zuinig en comfortabel systeem. De energiezuinige ventilator heeft een draadloze bediening en nieuwe ventilatieventielen. De ventilator is standaard voorzien van een geïntegreerde vochtsensor. Deze vochtsensor meet door zijn slimme regeling nauwkeurig de luchtvochtigheid en past de ventilatie daar automatisch op aan. Zo kunt u met de CVE-S ECO nog slimmer ventileren! De ventilatie-unit ventileert meerdere vertrekken in de woning. Door middel van kanalen zijn de keuken, de badkamer, het toilet en eventueel een inpandige berging of wasruimte op de unit aan te sluiten voor de afvoer van lucht. De woonhuisventilator is energiezuinig, stil, comfortabel, kostenbesparend én toepasbaar in elke ruimte.

 

 

 

Klik hier  voor een afspraak, offerte of informatie.